Wij maken nu ook pellets

Wij verwerken jaarlijks tonnen hout en hebben dus ook heel veel houtafval. Daarmee maken we nu houtpellets die je kunt gebruiken in je pelletkachel.

Je hele huis verwarmen met pellets is veel voordeliger met een pelletkachel, zo hoef je geen houtblokken meer te transporteren – pellets zijn veel handiger!

Wat zijn houtpellets precies? 

Houtpellets zijn een dichte, handige vorm van hout als brandstof die goed branden in speciaal gebouwde kachels en ketels. Ze zijn een gemeenschappelijk duurzame brandstof in Noord-Amerika en vele vasteland Europese landen, maar zijn in een vroeg stadium van ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk. De meeste pellets worden in grote doel gebouwde fabrieken meestal verbonden aan zagerijen. In het Verenigd Koninkrijk een groot deel van de zagerij bulk co-product dat kan worden omgezet in pellets heeft een alternatieve markt, maar er zijn een aantal kleinere bedrijven (zagerijen, schrijnwerk workshops en meubelzaken) dat afval produceren van een paar ton per jaar tot een paar duizend ton per jaar.

Wij werken momenteel met een kleinschalig pelletmolen systeem dat van 40 kg / uur tot 250 kg zal verwerken per uur. Er is veel belangstelling van particulieren en kleine bedrijven in de potentie om afvalhout omzetten in pellets en dus zet een verplichting in economisch rendabel product. Echter, omdat pellet maken is niet recht naar voren en omdat het succes zal afhangen van een aantal factoren, hebben we de volgende lijst samengesteld om te helpen bepalen de moeilijkheidsgraad. De lijst is niet bedoeld om een definitief ja of nee te bieden, of om u af te zetten, maar om u op de hoogte van de problemen die moeten worden beschouwd te maken.

Lees meer over hout pellets

 

 

 

Comments are closed.