Nieuws

December 2014: Heropening Best Wood Company!

 

Juni 2005: Officiele opening Best Wood in Haarlem op 8,9 en 10 juli

Vanaf 1 juni heeft The Best Wood Company , de leverancier van brede massieve FSC-vloerdelen haar tweede showroom in het centrum van Haarlem geopend. De officiële opening vindt plaats op 8,9 en 10 juli.

In de vestiging in Haarlem worden vloerdelen samen met moderne kunst en lifestyleproducten van LoftLiving gepresenteerd in een zeer smaakvol ingerichte ruimte. Tijdens de openingsdagen kunt onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met de Zuid-Afrikaanse lifestyle producten van LoftLiving (exclusieve kunst en tassen).

Het unieke van The Best Wood Company is dat zij zoveel mogelijk hout verwerkt dat afkomstig is uit bossen die op een duurzame wijze beheerd worden. The Best Wood Company levert en installeert in heel Nederland. Alle houtsoorten worden afgewerkt met een naturel beschermlaag of een nader te bepalen kleur tijdens het leggen.

 

April 2005: The Best Wood Company opent ook in Haarlem!

The Best Wood Company, de leverancier van brede massieve FSC-vloerdelen, opent vanaf

1 juni 2005 een tweede showroom in het centrum van Haarlem:

Adres:

Lange Veerstraat 19

2011 DA Haarlem

t 023 – 5311115

Op dit moment heeft zij een vestiging in Renkum. In de vestiging in Haarlem worden de vloerdelen samen met moderne kunst en lifestyle-producten gepresenteerd in een smaakvol ingericht ruimte. Het unieke aan The Best Company is dat zij uitsluitend hout verwerkt dat afkomstig is uit goed beheerde bossen.

De afkorting FSC staat voor Forest Stewart Council, een internationale organisatie, die de regelgeving en controles coordineert. Hout met een FSC keurmerk is de meest duurzame productiewijze, waarbij het voortbestaan van het bos op lange termijn gegarandeerd is.

The Best Wood Company levert en installeert houtenvloeren in heel Nederland. Alle houtsoorten worden afgewerkt met een naturel beschermlaag of een nader te bepalen kleur tijdens het leggen.

 

Maart 2005: ‘The Best Wood Company gaat breed met FSC!’

The Best Wood Company, dé leverancier van massieve FSC-Vloerdelen, introduceert nu ook brede vloerdelen van inlands grenen! Deze nieuwe brede vloerdelen zijn afkomstig uit Nederlandse bossen.

De brede planken hebben een zeer unieke rustieke uitstraling en zijn 25 cm breed met een dikte van 2,6 cm. De vloerdelen zijn rondom voorzien van mes en groef, geschuurd, gestopt en zijn voorzien van een FSC-certificaat. Ze vinden hun toepassing onder andere in karakteristieke panden en bij renovaties. Vanwege de dikte kunnen ze ook gebruikt worden als draagvloer.

Naast deze brede grenen delen levert The Best Wood Company ook inlands douglas en Europees eiken van 25 cm breed.

The Best Wood Company levert en installert in heel Nederland uitsluitend FSC-gecertificeerde houten vloeren. Alle houtsoorten worden afgewerkt met een naturel beschermlaag of een nader te bepalen kleur tijdens het leggen!

 

Inlands grenen vloerdelen van 25 cm breed

 

Maart 2004: ‘The Best Wood Company verwerkt inlands Douglasmet FSC-certificaat tot hoogwaardige brede massieve vloerdelen’.

The Best Wood Company, gevestigd te Renkum, vervaardigt sinds kort inlands Douglas met FSC certificaat tot hoogwaardige massieve houten vloeren.

Het imago van inlands hout is bij veel verwerkers in de Nederlandse houtsector vaak ten onrechte slecht. Het hout, overwegend grenen en vuren wordt verwerkt in de vezel-, papier- en bekistingindustrie. Naast vuren en grenen beschikken de Nederlandse bossen over kleinere hoeveelheden inlands Lariks en Douglas die geschikt zijn voor hoogwaardige toepassingen zoals constructiehout, tuinhout en vloeren.

The Best Wood Company levert uitsluitend FSC gecertificeerd hout en tracht de grondstoffen zoveel mogelijk van dichtbij te halen. De keuze van de houtsoort is op inlands Douglas gevallen vanwege de beschikbaarheid, kwaliteit en uitstraling.

Deze vloeren van inlands Douglas hebben een zeer unieke uitstraling: ze zijn

250 mm breed en hebben een dikte van 27 mm. Ze vinden hun toepassing voornamelijk in karakteristieke panden en renovaties. Vanwege de dikte kunnen ze ook gebruikt worden als draagvloer.

 

Links: Stammen van inlands Douglas

Rechts: Gezaagd inlands Douglas van 250 mm breed

 

Januari 2004: ‘Eerste bedrijf in houten vloeren dat uitsluitend hout betrekt uit duurzaam beheerde bossen met FSC- certificaat’.

The Best Wood Company, gevestigd te Renkum, is het eerste bedrijf in Nederland dat massieve houtenvloeren levert uitsluitend van hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen met een FSC-certificaat.

De afkorting FSC staat voor Forest Stewart Council, een internationale organisatie, die de regelgeving en controles coördineert. Hout met FSC keurmerk is de meest duurzame productiewijze, waarbij het voortbestaan van het bos op lange termijn gegarandeerd is.

The Best Wood Company kiest bewust voor hout met een FSC-certificaat, omdat hierbij de bossen ook in de toekomst hout kunnen leveren. Het bedrijf onderscheidt zich hiermee ten opzichte van andere houten vloerenbedrijven, waar klanten een keuze hebben tussen hout met een certificaat en hout zonder certificaat. Bij grote prijsverschillen tussen gecertificeerd hout en niet gecertificeerd hout kiezen consumenten toch vaak voor de goedkopere niet gecertificeerde variant.

Duurzaam geproduceerde producten zijn in de regel wat duurder dan ‘gewone’ producten. Doordat The Best Wood Company echter zelf hout bij de bron inkoopt en zelf selecteert blijft de prijs van de houten vloeren voor consumenten op hetzelfde niveau als hout zonder keurmerk.

 

 

 

FSC Logo